header
HITTEL AZ EDELÉNYI KÖZÖSSÉGEKÉRT – EFOP-1.3.5-16-2016-00086
Sikeresen zárult július végén Edelényben a “hittel az edelényi közösségekért” című pályázat

Az Edelényi Görögkatolikus Parókia az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében a közösségi szerepvállalás erősítése az önkéntesség, a karitatív munka előmozdításának és a civil társadalom megerősítésének megvalósítására irányuló „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével” c. felhívásra 2016-ban támogatási kérelmet nyújtott be, melyet sikeresen elnyerve három éven keresztül valósultak meg az egyház valamint együttműködő partnerei között a közösségi szerepvállalás és az önkéntes tevékenységet erősítő programok.

A projekt átfogó célja volt az önkéntes tevékenység megerősítése és növelése, a helyi közösségek megerősítése és aktivitásának növelése, a társadalmi- és generációk közötti kapcsolatok erősítése valamint az Egyház társadalmi felelősségvállalásának növelése.

A projekt célcsoportjainak kiválasztását részletes szakmai elemzés előzte meg, melynek alapján a projekt közvetlen célcsoportja a 14-35 évesek, illetve 60 év felettiek. Közvetett célcsoportja pedig a helyi társadalom egésze.

A Projekt során a Felhívásban meghatározott tevékenységek (rendezvények, események, programok) kerültek megvalósításra.

Rendszeres programjaink voltak a különféle csoportfoglalkozások: ifjúsági csoport, idősek klubja, család csoport, közösségi filmklub, önképző kör.

Nagyobb programjaink és rendezvényeink voltak a projekt megvalósítása során a nemzetiségi gasztronapok, civil napok, családi napok, gyalogos zarándoklat valamint generációs bál, a közösségi munka fejlesztését szolgáló tréning, településszépítési akciók, családi és ifjúsági táborok.

A projekt fizikai megvalósítása 2017. május 1. és 2020. július 30. között tartott.

Ez időszak alatt mintegy 285 db projektesemény valósult meg, több mint 5 ezer fő célcsoport tag résztvevő bevonásával.

© Edelényi Görögkatolikus Parókia