Lelkiség

Imádságok, köszönések

Mazsolás-mézes gyümölcssaláta (4 személyre)

  • 60 dkg gyümölcs vegyesen (friss / konzerv / felengedett mélyhűtött)
  • 2 púpozott ek porcukor vagy hígabb méz, pl. akácméz
  • 4 tk mazsola vagy aszalt sárgabarack, esetleg füge
  • ízlés szerint citrom leve
  • rumaroma vagy rum a mazsola beáztatásához (elhagyható)

A mazsolát öblítsük le folyóvízzel és áztassuk be 30 percre rumaromába. (A rumaroma / rum nyugodtan elhagyható.) Mazsola helyett tehetünk a salátába apró kockákra vágott aszalt sárgabarackot vagy fügét is.

Ha mélyhűtött gyümölcsöt használunk, előre engedjük fel és a kompót / friss gyümölcsökkel együtt vágjuk egyenlő méretű kockákra. Édesítsük a salátát porcukorral vagy mézzel és citromlével. Aki nem ragaszkodik az intenzív édes ízhez, akár el is hagyhatja a cukrot / mézet, helyette banán vagy több aszalt gyümölcs is nagyon jól megédesíti a salátát.

Fogyaszthatjuk azon frissiben, de be is tehetjük 1-2 órára a hűtőszekrénybe, hogy egy kicsit levet eresszen, és az ízek összeérjenek.

* A gyümölcssalátának rengeteg változata van. Így pl. mazsola és aszalt gyümölcsök helyett / mellett tehetünk bele 1-2 ek feldarabolt vagy darált diót, mandulaforgácsot, kesudiót. De egzotikus gyümölcssalátát is varázsolhatunk, ha ugyanannyi kókuszreszeléket keverünk bele.

Kicsit laktatóbb salátát kapunk, ha natúr vagy gyümölcsös szójajoghurtot adunk hozzá.

Forrás: http://hungary.orthodoxia.org/

Image

Kapcsolat

3780 Edelény, Újtemplom út 8.
+36 (48) 341-821
+36 (30) 749-6224
10701238-65647965-51100005

Bejelentkezés